TR | EN
2024 ULUSAL STAJ PROGRAMI DUYURUSU
29.05.2024

ÖNEMLİ HUSUSLAR

a)   Staj süresi 20 iş günü ile sınırlıdır. Daha fazla süreli staj talepleri kabul edilmez.

b)   Staj yapılacak günler eğitim-öğretim tarihleri ile çakışamaz. Stajlar 8 Temmuz-6 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir.

c)   Başka üniversitelerde yaz okulundan ders alanlar da yaz okulu tarihleri dışında staj yapabilirler.

FAKÜLTEMİZ TARAFINDAN İSTENEN BELGELER

1.   Staj Kabul Yazısı: Kurum tarafından staj başvurunuzun kabul edildiğine dair belgedir.  Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programı sisteminde, ‘’Aldığım Teklifler’’ sekmesine tıkladığınızda açılan kabul ettiğiniz staj teklifinin çıktısı yeterlidir.

2.   Staj Başvuru Formu: 2 adet hazırlanacaktır. Bölüm Başkanı (ya da yardımcısı) tarafından imzalanmalıdır. Formun biri Fakülteye diğeri stajın yapılacağı kuruma verilecektir. ‘’Staj Başvuru Formu’’

3.   Staj Yeri İş Güvenliği Taahhütnamesi: Form doldurulup imzalanacaktır. ‘’Staj Yeri İş Güvenliği Taahhütnamesi’’

4.   Kimlik Fotokopisi

5.   Sağlık Provizyonu Müstehaklığını Gösteren Belge (Bu belgeye E-Devlet Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi'nden - https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama - e-devlet şifresi ile giriş yapılarak erişilebilir.)

6.   Okul, Öğrenci ve Kurum arasında yapılacak sözleşme: Bu sözleşme ‘’3’’ nüsha hazırlanacaktır. Öğrenci sözleşmeyi doldurup imzaladıktan sonra Fakültemiz Dekan yardımcısı Doç. Dr. Gözde YEŞİLAYDIN’ a imzalatacak daha sonra da staj yapacağı Kurumda ilgili kişiye imzalatacaktır. Sözleşmenin bir nüshası öğrencide, bir nüshası Kurumda, bir nüshası da Fakülte Öğrenci İşlerinde kalacaktır.  "Okul, Öğrenci ve Kurum Arasında Yapılacak Sözleşme"

Öğrencilerin yukarıdaki evrakları hazırlayarak en geç staj başlangıç tarihinden iki hafta önce Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine teslim etmesi gerekmektedir.

Son olarak staja başlamadan önce E-devletten ’işe giriş-çıkış bildirgesi’nin çıktısını alarak staj yapacağınız kuruma teslim etmeniz gerekmektedir.