" Hemşirelik bölümünün Uçan Süpürge Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği "Bana Ses Ol" temalı etkinliği"

Etkinlik Tarihi: 22 Ekim 2019 00:00

"Uçan Süpürge  2003 yılından beri kadına yönelik şiddetin en ağır biçimlerinden biri olan, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesine yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak yürütülen Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bünyesinde de yine  Erken Yaşta ve Zorla evlilikler sorununa odaklanarak yürütülen bu projenin hedef kitlesi üniversite öğrencileridir. Üniversite grubu içinde gerek sağlık birimlerinde bu tür Erken Yaşta ve Zorla evlilik vakalarıyla karşılaşma olasılığının fazla olması ve  gerekse 2007 yılına kadar sadece kadınlar tarafından yürütülen bir meslek olarak algılanması nedeniyle öncelikle hemşirelik grubu öğrencilerine ulaşılması hedeflenmiştir.

Bu hedef kapsamında Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik öğrencileri ( yaklaşık 750 öğrenci) Uçan Süpürge’nin Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık toplantısına katılmışlardır. Bu etkinlijk 22 Ekim 2019 tarihinde Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans salonunda Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nedime KÖŞGEROĞLU,  Dr. Öğretim Üyesi Nazike DURUK ve Dr. İrem ÖZEL BİLİM’in çabaları ve katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nedime KÖŞGEROĞLU öğrencilere; “Bu konuda farkındalıklarının artması  için bugünün bir başlangıç olmasını ve her birinin gelecekte toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda hem meslekleri hem kadın ve çocuk haklarının savunulması  hem de ülke geleceği adına birer nefer olmaları gerektiğinin önemini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürmüştür: “Bugün gelişmiş ülkelerde halkın en çok güven duyduğu meslek sıralamasında hemşireliğin özellikle ABD’inde üç yıldır birinciliği aldığı  ve toplumun ayrılmaz bir parçası olduğu bilgisine sahibiz. Bu bilginin ülkemizde yaşama geçmesi için bu konuda bilinçli olmamız gerektiğini de belirterek son olarak Ucan Süpürge  katılımcılarında Sevinç Ünal’a, Halime Erçetin’e ve tüm ekip çalışanlarına teşekkür etmiştir."